petek, 9. februar 2018

P kot PETDESETLETNICA (2)

Cerkveni in družbeni antislovar (43b)

Preglejmo zapuščino »generacije '68«. Najprej so naše generacije zdesetkali, saj je zanimivo videti razmerje med temi, ki smo se rodili, in tistimi, ki se niso. Številne so namreč odpravili že veliko pred rojstvom. Res je, da v zadnjih desetletjih, zlasti v zadnjem, število v Sloveniji pravzaprav nenehno upada, je pa prej res bil to neverjeten masaker, kot recimo leta 1981, ko jih je bilo 19.138, kar je recimo več kot je bilo rojenih med letoma 1995 in 2006. Skupno število naj bi bilo kar krepko več kot šeststo tisoč, pa govorimo seveda le o medicinsko opravljenih splavih. To je vsekakor lep rezultat za
tiste, ki so govorili o miru in ljubezni.

Kot naslednjo stvar so nam pustili porušene družine, tako da so tisti, ki jih niso uničili še v materinem telesu, bili uničeni drugače. Uničeni so bili v vojnah, ki so jih uprizorili njihovi nezreli starši, ko so se borili za skrbništvo, ti otroci pa so ostali brez enega ali drugega starša. Nezrelost je bila ena od pogostih značilnosti teh generacij, ki so bile pred našimi.

Rekli smo, da so bili tisti splavi le medicinski, saj je bila naslednja velika »pridobitev« teh generacij v kontracepcijskih sredstvih, ki jih še danes mladostnicam ponujajo kot da bi bila to sveža voda, raje kot čokolada, saj slednja seveda škodi. Na ta način se uničuje najboljše moči novih generacij, tudi zato, ker tisto, kar se »Ančka nauči, to Ana zna«. Seveda vsekakor to ni krivo za takšen razmah rakavih obolenj, sterilnosti in bolečih bolezni, mar ne? 

Začela se je tako izdelava človeka, ki je porabnik, androgin, mešanec, brez stalnega domovanja. Zadnjih petdeset let tako žal ni bil noben napredek, temveč katastrofa. Res je sicer, da je leto 1968 bilo tudi leto, ko so se v Pragi mladi bojevali za to, da bi se osvobodili komunistične nadvlade, a jim na Zahodu nihče pri tem ni pomagal, ker so pač bili zaposleni s svojimi »pridobitvami«, na podlagi katerih so gradili svojo svetlo prihodnost. To famozno leto pa je svoje naredilo tudi v Cerkvi, kar je povsem očitno in nismo mi tisti, ki bi to morali dokazovati, saj je vsem na očeh. Pa seveda v tem niso bili le katoliški laiki, temveč prav posvečene osebe, od duhovnikov do škofov, in sicer že pred tem famoznim letom. V tem letu po riložnost spregovoriti tudi o tem.

Objavljeno v tedniku Novi glas

Ni komentarjev: